Tort diplomat

Craciunul este o sarbatoare aparte, asa ca, in preajma acestuia putem face prajituri care de care mai diverse. Una dintre cele mai delicioase prajiturele, este tortul diplomat, adorat indeosebi de copiii care iubesc frisca. Sa vedem cum se prepara tortul diplomat.

Ingrediente 
Sirop: un sfert de litru de apa si un sfert de litru de zahar.

Blat: 8 linguri de zahar, 8 linguri de faine 8 oua.


Crema: 10 oua, 1+1/2 kg frisca (1 litru pentru crema si jumatate de litru pentru ornat), 1+1/2 cana de zahar 4 linguri rase de gelatina sau 4 pliculete 2 cani de lapte 3 lingurite nes.


Mod de preparare 
Sirop: se va prepara zahar ars si se va pune in apa si se va lasa la rece. Se va incinge cupotrul la 180 grade, se va unge forma de tort cu ulei si se va tapeta cu faina, dupa care, se va adauga compozitia in tava si se va adauga la cuptor. Se lasa la rece si se va taia in doua.

Crema: ouale + laptele + zaharul + gelatine se vor amesteca toate, se vor pune pe foc aproximativ 15 minute. Aveti grija sa nu se taie. Se va lasa la rece. Compozitia (crema) se va imparti in doua, astfel, jumatate se va amesteca cu frisca, si jumatate cu nes. Crema cu frisca se va adauga peste prima foaie de blat, se va adauga a II-a foaie de blat, se va insiropa, dupa care, se va adauga si a II-a crema cu nes. Se vor adauga stafide, fineti, ananas, banane. Se va orna cu frisca si fructe, dupa care se va pune la rece.

Timp de preparare: 120 minute.